Mentorin blogi

3 väittämää yrittäjyydestä

Alla 3 kirjani väittämää yrittäjyydestä, jotka Matti Mentori esittää kirjassani. Mieti toteutuvatko nämä omassa yritystoiminnassasi tai arjessasi. 


1. Mieti aina teetkö työtä vai tulosta. Yrittäjältä vaaditaan tehokkuutta joka saavutetaan suunnitelmallisena ajankäyttönä ja asioiden priorisointina. Tämä puolestaan vaatii vahvaa itsensä johtamista. Menestyjä osaa johtaa itseään sekä alaisiaan.

2. Menestyvä yrittäjä asettuu aina asiakkaansa tilanteeseen ja pyrkii ratkomaan asiakkaansa ongelmia. Menestyvä yrittäjä huolehtii, välittää ja auttaa asiakastaan.

3. Liiketoiminta on kokonaisuus. Menestyvä yrittäjä oivaltaa, että yritystoiminnassa on kaksi toisistaan eroavaa toimintokokonaisuutta, perusliiketoiminta sekä kehittämistyö.

Jos tunnistat kehityskohteen esimerkiksi jossakin yllä esittämässäni asiassa voit aloittaa ryhtiliikkeen lukemalla kirjani, jonka voit tilata nyt täältä:

www.mentorintarinat.com 

 

 

HUOLEDI SEKÄ TÄMÄN PÄIVÄN, ETTÄ HUOMISEN EUROISTA

Menestyvä yrittäjä oivaltaa, että yritystoiminnassa on kaksi toisistaan eroavaa toimintokokonaisuutta:


1. PERUSLIIKETOIMINTA eli jokapäiväiset rutiinit, tämän päivän eurosta huolehtiminen


2. YRITYKSEN KEHITTÄMISTYÖ huomisen eurosta huolehtiminen.


Toimintojen ero on siinä, että jokapäiväiset rutiinit on hoidettava ja niillä on aina takaraja. Asiakas vaatii tilauksensa luvatun toimitusajan puitteissa, verot on maksettava määräpäivinä, samoin lainat ja lyhennykset. Mutta kukaan ei aseta uuden tuotteen valmistumiselle, uuden markkina-alueen valtaamiselle tai vaikkapa budjetointijärjestelmän käyttöönotolle määräaikoja.

Yrityksen kehittäminen on puolestaan henkivakuutus. Tae siitä, että yritys pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja säilyy hengissä. Mitä suunnitelmallisempaa, tehokkaampaa ja pitkäjänteisempää kehittäminen on, sitä varmemmalla pohjalla yrittäminen on.

LISÄÄ VINKKEJÄ JA YRITYSTARINOITA MENTORINTARINAT KIRJASSANI. NYT KIRJA PUKINKONTTIIN ERIKOISHINTAAN 11€. OSTA TÄSTÄ.

 

 

 

 

 

Mentorin 9 ohjetta yrittäjälle

1. Sisäistä yrittäjyyden perusasiat, hanki erityisesti yritysymmärrystä eli ymmärrä läpikotaisin yrityksesi rakenne ja toiminta.


2. Valitse asiakkaalle lisäarvoa tuottava liikeidea yrittämisen pohjaksi ja ole valmis tarvittaessa muuttamaan ja muokkaamaan sitä.


3. Suunnittele liikeideaan pohjaava liiketoiminta toimivaksi ja toteutuskelpoiseksi.


4. Toteuta suunnitelmat! Pelkkä idea ilman toteutusta on arvoton.


5. Seuraa taloutta koko ajan, sillä yritystä mitataan viime kädessä aina euroilla.


6. Arvioi jatkuvasti osaamistasi yrittämisen eri osa-alueilla.


7. Hyväksy se, että yrittäjänä olet koko ajan opin tiellä.


8. Muista, että yrityksestä vastaa aina yrittäjä.


9. Tärkeintä yrittäjyydessä on kuitenkin se, että menestyvä yrittäjä asettuu aina asiakkaansa tilanteeseen, pyrkii ratkomaan asiakkaansa ongelmia ja siis huolehtii asiakkaastaan.